17 år & 2 barns mamma -

v.36 (35+0)

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”. Tillägg från babygruppen.se

 

 



Egna anteckningar/bild:



Mamman



I'm the one who wants to be with you

Sitter & tar det lugnt i soffan, snart ska jag lämna Hampus & vara lite barnledig, skönt!
Men först blir det hänga tvätt! :)


En liten bildbomb från dagen



Dagens planer

Håller på att städa upp lite här, var alldeles för trött för det igår.
När det är klart ska vi klä på oss ytterkläder & åka ner till brynäs & vara med Anna & världens finaste guddotter Nellie! :)
1


Trött mamma!

Jag är så himla trött just nu, hela dagen har jag velat sova, sova, sova!
Sov middag med Hampus men såklart ville han bara sova i ca 40 minuter bara för det, annars brukar han sova runt 2 timmar.
Jag vill sova nu men jag kan inte, har massor med förvärkar & det gör för ont för att kunna sova, åh, så trött på dom j*vla (om man får säga så) förvärkarna nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen, ge mig en dag utan att ha ont så lovar jag att jag blir mycket lyckligare, känns så nu iaf ;)
Ska försöka somna nu tänkte jag, förmodligen kommer jag inte lyckas på ett tag, men hoppas att alvedon hjälper & sen kanske kan jag sova gott!
Älskade underbara barn ♥


Jul & mys

2 bilder från julafton.
Just nu sitter jag & Hampus & myser i soffan, sånna här stunder lever man för ♥


Igår

Bilder som egentligen skulle kommit upp igår.

 

Åh, jag älskar verkligen Hampus nya onepiece som jag köpte igår på H&M, 149:- bara!
Har velat haft den jättelänge men dom har aldrig haft den i hans storlek så nu när dom hade det var jag ju tvungen att köpa den ;)


God morgon

Här hemma har vi precis fått i oss frukost så nu blir det duschen för mig & Hampe.
Så får vi se sen vad dagen har att erbjuda :)


Lugnt igen

Nu är det "värsta" över & jag har tid att sitta vid datorn igen, har haft så mycket för mig nu under julen!
Bloggen har inte varit någon prioritet & det är något man har märkt hos andra bloggare också, det är ju ändå nästan ingen som läser bloggar över jul ;)
Idag har vi iaf varit på köpis med Lizze, handlade en del trots att jag egentligen inte skulle, vilket egentligen inte förvånar mig ett dugg.
Hittade kläder till både mig, Hampus & lillebror.
Hampus moster hade också handlat lite till honom så det blev en del nya kläder till honom idag, trots att han redan har så mycket, men lite bortskämd får man bli ibland ;)
Nu känner jag hur mina ögon inte riktigt vill vara öppna längre, jag är helt slut.
Har gått hur mycket som helst & har inte kunnat sova så mycket dom senaste nätterna.
Har tagit en hel del bilder & ni ska få se några, håll ut!
God natt nu iaf :)
Hoppas ni alla har haft en trevlig jul!


JAG ÄR KÄR!

Säg hej till min älskling! :)


Bloggtorka

Dagen har bestått av att städa, leka, städa, leka, städa, osv.
Med pauser för mat såklart ;)
Är helt slut nu! Funderar på att sova redan men min rygg gör så himla ont så jag ska vänta till min kära pappa kommer hem för han har lovat att ge mig massage, lyx!
Jag har noll inspiration till att blogga så ni får stå ut med mindre intressanta inlägg ett tag ;)
Känns dumt att sitta still när det finns så mycket kvar att göra, ska hälla i mig lite cola & ta tag i lite saker.
Tänkte ändå mest bara berätta att vi lever! ;)
Bilder från igår ♥


Snabb bloggning

Idag fick jag lite sovmorgon, Hampus brukar vakna vid 8 men idag sov vi till 9, skönt!
Dagen har vi tillbringat med Lizette, vi gick på köpis en sväng men tröttnade fort pga av allt folk, verkar vara rätt så många som är ute i sista minuten med julklappsshoppingen!
Resten av dagen byggde vi med lego & lekte med Hampus så han var alldeles slut på kvällen, lillskrutten.
Nu är det sovdags för mig, orkar inte vara vaken så länge till, fast det gäller ju bara att orka flytta sig från soffan till sängen, bara det är ju superjobbigt ;)
Men nog behöver jag sömnen för imorgon blir det julstädning!
Natti natt iaf!
Lizzes fina legobygge! Det fick då inte stå kvar så länge till efter hon tagit den här bilden, gissa vem som rev ner allt ?


Typiskt mig

Köpte rån till Hampus men det slutade med att jag åt upp dom själv ;)


Ingen blogglust, lite tankar & om dagen


Några dagar gammal (dålig) mobilkamerabild på den finaste jag vet ♥

 

Jag har inte haft någon tid eller ork kvar till bloggen så jag tog en kort bloggpaus, så får man faktiskt göra vetni;)
Haha, nä, men har börjat få så himla ont, har förvärkar nästan hela tiden & det är inte alls skönt, så på ett sätt hoppas jag att lillebror kommer ut snart så jag slipper ha så j*vla ont hela tiden, men egentligen vill jag att han ska stanna inne ett par veckor till , i alla fall tills januari!
Idag har vi iaf varit med Anna & Nellie, plus annas syster.
Lekte lite med lego med barnen men tror Anna & hennes syster tyckte det var roligare än Hampus & Nellie ;)
Vi gick på promenad en rätt så lång bit också så nu har jag ännu värre förvärkar, kommer ju inte kunna somna tills det har lugnat ner sig, jag som är jättetrött.
Känner att jag bara klagar nu förtiden, men det ÄR jobbigt med två täta graviditeter.
Nu ska jag inte skriva en bibel för det är det ändå ingen som orkar läsa, blir förvånad om någon ens läser det här!
Hoppas på lite sömn inatt i alla fall, men vi får se.


Magen v.33+3



Kalas idag

(Haha, Hampus var precis påväg att gäspa när jag tog bilden ;))
Nu ska vi till Anna & hjälpa henne att fixa lite inför Nellies kalas ikväll.
Tänk att min älskade guddotter blir 1 år imorgon! ♥


Hampus ♥ Lego & Bus



v.34 (33+0)



Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.



Details

Idag har jag en jag-orkar-inte-gå-ut-dag ! Haha ;D
Någon sväng går vi nog ut men jag känner mig helt slut.
Lilleman var jättesvår att få att somna idag, han var trött hela förmiddagen & tillslut somnade han av ren utmattning, så nu ligger han utslagen i sin säng.
Hoppas att han vaknar snart så jag kan få pussa lite på honom. Men å andra sidan är det ju väldigt skönt att bara kunna sitta ner en liten stund ;D


Recept på skräpkaka/kokoskaka


Smet: 4 ägg, 3 dl socker, 2 dl kallt vatten, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk vaniljsocker

Glasyr: 150 g smör, 1 1/2 dl socker, 2 äggulor, 2 tsk vaniljsocker

Garnering: kokosflingor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vatten, vetemjöl och bakpulver och häll upp smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm. Grädda kakan i cirka 15 minuter. Låt den svalna. Gör under tiden glasyren: Sjud smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull i någon minut. Bred ut glasyren över kakan och strö rikligt med kokos över. Skär kakan i fyrkantiga rutor när glasyren har svalnat.

Note: Jag har tappat bort mitt recept så jag fick leta när jag skulle baka i tisdags över hela internet! Det här receptet har jag hittat inne på Nadjaskitchen :)



slut!

Enda lugna stunden idag! 
Idag har det varit full fart från morgon till kväll, Hampus var så himla trött nu på kvällen så han fick sova redan halv 8 (annars brukar han somna halv 9 ungefär).
Vi har varit på köpis & handlat dom sista julklapparna med Lizze & Marika.
Inte ville Hampus sitta i vagnen eller? Nej, han skulle gå som oss.
Vilket hade gått jättebra om bara han ville gå bredvid men såklart inte ;)
Han skulle hela tiden åt motsatt håll & tro mig när jag säger att Hampus kan springa snabbt!
Jag är HELT slut nu!
Min kropp är ju inte riktigt tipp topp nu som höggravid & att jaga lilleman dag-in & dag-ut tar på krafterna enormt.
Sitter & har förjäkliga förvärkar just nu som kommer regelbundet & gör ONT! Annars hade jag legat utslagen på sängen.
Kom igen lillebror, Mamma orkar inte nu, stanna kvar lite till är du snäll ♥


Till er gravida! (tidsinställt)

Ett tips för att kunna sova gott är att införskaffa sig en jättelång kudde, alltså en så-kallad body pillow.
Jag har en & den har fullständigt räddat min nattsömn!
Varför hade jag inte en sån här när jag var gravid med Hampus?
Då fick jag ligga på rygg & då kan inte jag sova!
Men nu kan jag ligga på sidan & sova hur skönt som helst :)
Min har jag faktiskt köpt på Lidl, kommer inte ihåg hur mycket den kosta exakt, men tror det var runt 160:-
Fick iaf reklam hem där den fanns med & då var jag ju bara tvungen att ha en.


This is going to be the best thing we've ever seen

God morgon fina bloggläsare!
Sitter här framför datorn i mörkret eftersom att min lilla huligan har släckt alla lampor.
På tal om honom så sitter han här & leker med duplo, hans nya favorit!
Det kan han sitta i en evighet & pyssla med, så sitter han & gör massor med ljudeffekter & så, min gofis!
Snart ska vi iväg till bussen för att möta anna på stan & sen gå iväg till mor & barn gruppen.
Ha en fin dag!


Go' fika!

Det blev aldrig av att gå till köpis idag, det blir att gå på stan imorgon efter mor & barn gruppen istället!
Istället har vi umgåtts med Hampus pappa större delen av dagen.
Fick besök på kvällen & då blev det såklart jättegod mat (hemmagjord biff, bea & pommes) & till efterrätt så bakade jag en skräpkaka/kokoskaka, supergött!
Nu sover Hampus & jag ska också ta & göra det snart, först ska jag bara hoppa in i duschen & sen läsa lite i sängen tills jag somnar ;)
Hoppas ni fina läsare har haft en jättebra dag & Lucia!
Ni kanske trodde att jag hade glömt att det var det , men inte då, har bara inte firat Lucia något idag.

 



Julstrumpor

Jag har varit på jakt efter julstrumpor!
Vill att barnen ska ha lika & därför ville jag köpa 2, annars kanske det inte finns lika när det är dags att köpa till lillebror ;)
Letade överallt men ingen dög åt mig (är lite kräsen av mig, haha!) men tillslut fick jag syn på den perfekta julstrumpan på rusta.
köpte en med snögubbe & en med jultomte, superfina är dom, & för endast 79:- styck! :)


God eftermiddag! ;)

Hampus och jag har precis vaknat från middagsvilan, jag var så trött så jag somnade jag också.
Om ett tag kommer Anna & Nellie hit till valbo & då ska vi gå på köpis :)
Nu är det mellisdags!
Bild från weheartit.com


I found another beat, there's no time for sleep



Fullt upp

Vi har haft fullt upp hela dagen!
På förmiddagen städade vi (läs:jag städade, Hampus stökade),
Efter lunch gick vi iväg en bit till en lekplats & lekte ett bra tag, sen gick vi till elgiganten & handlade en julklapp,
sen har vi städat ännu mer & lekt.
Hampus pappa har också varit här idag :)
Nu försöker Hampus bita mig, då vill han sova.
Ska väll ta & natta honom nu så hörs vi mera sen!
Lite suddig bild från idag men det var den enda jag lyckades ta ;)


I guess you can't accept that the change is good

Hampus hade då inte sovit klart när han vaknade, han höll på att somna om hela tiden men det fick han inte, kände mig jätteelak!
Försökte få i honom lite mat för att han skulle få energi men ingenting fast dög åt lilla herrn, fick iaf i han 3 (!) tallrikar med yoghurt efter att jag provat allt annat, men, flytande skulle det vara.
Min lilla kille är ju väldigt glad i mat, därför han är så rund & go ;)
Det var lite kämpigt att hålla honom vaken, men det gick.
Nu ska jag läsa lite bloggar sen blir det sängen för mig också!
Hoppas ni alla fina läsare har haft en jättebra helg! :)


Sockerbit

(Bilden har jag tagit av Lizze).
Mitt charmtroll, mammas älskling ♥
Känner mig sjukt seg idag, har sovit jättemycket inatt så jag förstår inte riktigt varför.
Vi tog oss i alla fall iväg på Luciatåg!
Nu måste jag gå & väcka Hampus för längre än såhär får han inte sova, hans middagsvila blev sen, tyvärr.
Nehej, han vakna av sig själv! :)


Gobit

Min gobit igår.
Han tyckte det var läggdags & klättrade upp & la sig i sängen alldeles själv.
Helt otroligt hur mycket mamma älskar dig Hampus! ♥


Svar

Fick en kommentar som det inte fanns någon blogg att svara till eller så , därför gör jag det här :)
fråga: Hur gammal var du när du blev gravid med hampus? :-)
svar: Jag blev gravid ca 2 månader efter jag fyllt 15 :)


Har man tråkigt så har man

Sitter lite vid datorn, Hampus håller på & leker med några leksaker (läs: mina saker) på golvet.
Snart ska vi iväg till ove janssons (stavning?) med min pappa & syster.
Sen blir det att åka iväg till Lizze, ska fika där också med Lizzes mormor, alltid lika trevligt!


v.33 (32+0)

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa. 

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Egna anteckningar/bild:


Börjar känna mig höggravid nu, allting är extra jobbigt!
Svullen som en ballong är jag också, överallt, så avundsjuk på dom som inte sväller upp & fortsätter vara smala & fina genom hela graviditeten, varför kan inte jag vara sån?
Magen har växt rejält nu & SF-måttet låg på 30 i tisdags, så från att ha legat under normalkurvan så hamnade jag nu en bit över, ser lite roligt ut på kurvan, ett riktigt hopp!

Nu är det snart dags för dig att komma ut lilla J! Vi längtar efter dig ♥


Sweet dreams

Hela förmiddagen har Hampus varit trött & gnällig men han har inte velat sova.
Tillslut, efter många om & men så somnade han i alla fall!
Han borde vakna när som helst för han har sovit i 1 & ½ timme nu.
Han är så fin när han sover, jag brukar alltid sitta & titta på honom ett bra tag,
finns det något vackrare än ett sovande barn? ♥


morsning!

Jag har varit så himla trött dom senaste dagarna, har gått & lagt mig runt 9-10 (ovanligt för att vara mig!).
Så har inte haft tid för bloggen riktigt.
Hampus sov i sin säng i natt igen så nu känns det som det börjar bli rutin, skönt!
Men som alltid med barn kan ju det där vända när som helst ;D
Idag är det klass 2 varning så vi håller oss inne idag!
Nu ska jag fortsätta titta på Jims värld,
hoppas ni får en jättebra dag, för det är ni värd!


Sometimes...



En dagens som blev en gårdagens

Gravidtröja från H&M
Linne från Gina tricot
& mina nya byxor från H&M (som inte syns så bra på bilden)
En update på soveriet då; Hampus sov likadant idag, men han vaknade & gnällde lite en sväng vid 4 tiden, men han somnade om av sig själv :)


Var det jag som var stolt nu?

Gissa vem som sov HELA natten i sin spjälsäng? Ja, ni gissade rätt, Hampus!
Nu är jag helt utvilad, jätteskönt!
Kan ju inte riktigt sova med honom för han rör sig så himla mycket när han sover så han brukar väcka mig flera gånger om nätterna.
Men inte denna natt! :D


Skööönt

Det fungerade nu på kvällen också, superhärligt!
Tänkte egentligen sätta mig att svara på kommentarer (som jag är jättedålig på, förlåt! Men fortsätt kommentera, jag uppskattar det verkligen!) & läsa lite bloggar som jag följer men jag är alldeles för trött, ska ta & sova strax så jag orkar upp imorgon i tid till mor & barn gruppen  :)
Natti!


Det fungerade! någon gång måste ju vara den första

Idag när Hampus sov middag var första gången på dom här (nästan) 14 månaderna som han har somnat själv i sin säng!
Annars har jag fått vagga han i famnen, legat där bredvid honom osv.
Men idag fick jag en snilleblixt!
Som ni ser på bilden så tog jag en av Hampus favorit gosedjur & satt fast mitt gamla löshår på med hjälp av en hårsnodd.
Förstå min förvåning när han accepterade den!
Ska prova ikväll igen, så kanske han äntligen lär sig sova i sin egen säng :)
Nu ska jag till MVC, har lite brottom till bussen så hej så länge.


Trött morsa! OBS! Varning för klagomål ;)

Idag är jag trött!
Börjar bli less på att vara gravid nu, känner mig som dålig mamma som inte orkar leka med Hampus som jag vill & borde göra, men jag orkar & kan inte! Det är så himla frustrerande :/
Hela jag har svullnat upp så jag ser ut som en uppblåst ballong, jätteskoj...
Vill att dom här veckorna som är kvar ska gå fort nu !


Det eviga julklappsletandet...

Var iväg & letade lite julklappar idag med Anna, Oliver, Richard & kidsen,
Blev färdig med en till person i alla fall.
"Råkade" köpa ett par byxor till mig & en tröja till Hampus också.
Provade byxorna i affären (H&M) & dom var jättesköna, tänkte kanske köpa dom men var inte säker så skulle jag byta om till mina vanliga byxor & då gick dom sönder! Dom har dragkedja nere vid vaden & det var den som blev trasig, kunde ju inte gå runt med byxorna öppna därnere så Richard fick gå & betala byxorna så satte jag på mig dom i omklädningsrummet sen, haha! Lite pinsamt var det ;)
Nu ska jag kika på film med min syster, hon tyckte vi skulle hitta på något tillsammans nu för att fira mig.
Förresten så har min mage sjunkit massor, det ser ju nästan ut som jag ska tappa den!


Bilder från gårdagens kalas

Blev inte så mycket fotat, men tog lite bilder när vi var inne på Hampus rum & lekte :)


1 år äldre då!

Jaha, då var man 17 år nu då!
Får man säga grattis till sig själv?
Äsch, jag gör det : "Grattis mig själv!"
Imorse sjöngs det för mig här hemma, fick några presenter & sen blev det daimtårta & julmust!
Hampus har inte varit speciellt snäll mot mig idag, vaknade av att han sparkade mig i huvudet ett antal gånger (ja, han sov med mig), det är inte speciellt mysigt kan jag tala om ;)
Nu tröttnade Hampus på att leka själv. Han står & klänger vid mina ben & tigger efter uppmärksamhet så jag ska ta & busa & pussa på honom!
Hoppas ni alla får en bra dag :)


Ny design



Snabb update

Ja, såhär känner jag mig & ser ut i mina ögon, som en vandrande boll!
Snart är det dags för släktkalas för mig eftersom att jag fyller år imorgon,
Anna & hennes dotter Nellie, Lizze & Richard är också här.
Skriver mera sen!


Var katten har jag lagt den?


Hampus sover sen kl.20:45 ungefär så nu är det dags att plocka fram lördags"godiset"! ;)
Förövrigt så är en av Hampus nappflaskor spårlöst försvunnen.
Jag vet att han lekte med den imorse & jag har inte sett den sedan dess.
Sist han hade bort en nappflaska så hittade jag den några dagar senare i högtalaren, haha!
likaså alla nappar, ni med barn har säkert också det problemet, dom försvinner till höger & vänster.
Köpte 3 nya nappar i början av veckan, kokade dom, lät dom svalna & sen fick Hampus en & den försvann efter bara någon minut, hittade den tidigare idag när jag rensade kylskåpet, den hade han lyckats slänga in i grönsaksfacket!
Han kan ju inte öppna kylen själv så han måste hunnit med det medans någon annan öppnade lite snabbt.
Man slutar aldrig att förvånas av vad dom små kan hitta på! ;)


You're the closest to heaven that I'll ever be

Mitt busfrö ♥
Nu är Hampus pappa här.
Vi ska strax gå ut i regnet för att handla, vill inte , men måste.
Idag hände det förresten något ovanligt, Hampus sov middag i 2 & ½ timme, han brukar bara sova i 1 timme så jag blev väldigt förvånad.
Själv sov jag 1 & ½ timme av dom, superskönt!
Aja, måste gå nu, ska försöka få tid till att svara på kommentarer ikväll :)


Nya sängkläder



Hurt me with the truth, don't comfort me with a lie

Nu är det dags för fredagsmys!
Mindre mysigt är dock mina "underbara" förvärkar som snart tar livet av mig, men det ska inte få förstöra min dag ;D
Ska nog kolla på något avsnitt av criminal minds & sen sova, kommer inte blogga något mer idag så jag säger God natt nu!


v.32 (31+0)

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Faktagranskad av Gudrun Abascal, chefsbarnmorska på BB Stockholm och författare till böckerna ”Att föda” och ” Att möta förlossningssmärtan”.

 



Det börjar sakta men säkert gå upp för mig att jag inte kommer att vara gravid för evigt,
nu är det inte många veckor kvar tills jag inte bara har 1, utan 2 små busfrön!
Jag har nog inte riktigt fattat det än, I min hjärna är man gravid i flera år & sen kommer det en bebis,
men så är det ju inte.
Jag kommer nog definivt att drabbas av den så omtalade 2-barns chocken, haha ;)
Hur som haver,
klart jag längtar efter den lilla, är så himla nyfiken på honom!
Undrar vem han är & vem han är lik, undrar om han kommer vara lik sin storebror ♥


Ny pyjamas & ny dag



I onsdags kom Hampus moster hem med en superfin ny pyjamas till Hampe som hon köpt på cubus,
Självklart var han tvungen att prova den så fort som möjligt ;)
__________________________________________________________________________________________________
Idag ska jag i alla fall städa!
Har blivit berorende av det av någon anledning, men det är ju så roligt!
Ny vecka idag också så det kommer upp en ny magbild lite senare.
Hoppas ni alla fina får en bra dag! :)


Färdiga pepparkakor

Var bara tvungen att lägga upp 2 bilder på några av dom färdiga pepparkakorna!
Hampus & lillebror var ju tvungen att få en varsin bokstav, (Ja, lillebrors namn börjar på J!)
Nu är jag helt slut efter allt idag så jag tänkte bädda ner mig i sängen.
God natt!


Mysigt julbak

Sådär! Knäck & pepparkakor blev det.
Knäcken blev alldeles perfekt, hård på toppen & lite mjuk i mitten.
Pepparkakorna har jag inte smakat för jag tycker inte alls om det, men Hampus verkade godkänna dom i alla fall när han fick provsmaka en liten bit ;)
Nu ska jag leka med Hampus,
skriver mer sen. Hörs!


Goood morning första december!

Börjar dagen med ett av mina favorit citat! :)
Nu är det december också, mycket att se framemot den här månaden, min födelsedag (den 5:e), julafton & nyår!
Julstämningen intar bara jag tänker på att det är december, men tittar man ut så är det en annan sak, det är plusgrader & inte ens lite frost går att se, nåja, hoppas det hinner komma lite snö före jul i alla fall.
Enligt statistiken så blir det inte så, för var 10:e (eller vad det var) jul är grön & tydligen är det i år. Vi får väll se!

________________________________________________________________________________________________
Idag är mamman uppe först för omväxlingsskull i alla fall,
Hampus ligger fortfarande & sover så jag passar på att sitta lite vid datorn för när han vaknar är det bara att klä på honom, äta frukost & sen bär det av till bussen för att möta Lizze.
Vi ska först till dollar store, sen ska vi hit igen & ha julbak!




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus